torsdag 24 mars 2011

Att lura sig själv.

Du har rätt att rösta men för att göra det hela litet lättare har man redan valt ut de "bästa" ledarkandidaterna åt dig samt gett dem plats i media på bästa sändningstid för att förklara för dig att det är så. Men istället för att förklara för dig varför de är bäst väljer de en annorlunda ingång; förklara varför de andra kandidaterna inte är det.
När du sedan röstat får du aldrig se röstsedlarna igen utan får sätta din tillit till en grupp människor du aldrig mött. Denna anförtrodda grupp som valts ut för att se till att röstningen går rätt till har ju i sin tur "valts ut" på något sätt. Oavsett om det är slumpmässigt, genom egen anmälan eller via "kontakter".
Sedan presenteras resultaten i media och man tackar för din medverkan (var god lägg på luren).

Du har yttrandefrihet inom det passande forumet och så länge du inte motsätter dig beslut man tagit över ditt huvud (en metod som ej överensstämmer med riksdagens explikation av ordet demokrati). Ett lysande exempel är Göteborgskravallerna under EU-toppmötet 2001. (I efterhand har man genomfört (minst) en undersökning om hur händelsen påverkat de medverkande.)
Du har rätt att göra dig hörd i viss mån. Om dina tankar och åsikter vandrar för långt ifrån den politiskt korrekta mallen kan du räkna med att indoktrineringen av dina medmänniskor kommer att aktiveras varpå du blir förlöjligad som på kommando. Att flera av våra viktigaste visionärer (Darwin, Galileo, Tesla etc.) i sin tur blev ifrågasatta eller gjorda till åtlöje är inget som existerar i mannaminne...
Hur frustrerade individer än blir då hjälten hånas i filmen väljer de att ändå göra detsamma mot sina framsynta medmänniskor.

Tack för att du valde att lägga tid på just detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius