tisdag 26 april 2011

Angående det kollektiva livet.

Är du en av de nöjda följeslagare i en grupp där dina nära och kära får dig att må bra?
Oavsett vilken grupp du hade valt så hade den innefattat samma komponenter som den du befinner dig i just nu, för det är den grupp du valt åt dig och det är den gruppen som får dig att må som bäst.
Din grupp, oavsett medlemmar, är ultimat.
Du skulle inte kunna ha det bättre.
Tillsammans delar du och din familj allting, ni har det fantastiskt roligt via gemensamma upplevelser och lever ihop i en tillvaro där varje dag blir till ett äventyr!
Ni vaknar upp på morgonen när ni vilat tillräckligt, ingen av er väljer att slösa tid kvar i sängen på morgonen, varför skulle någon av er vilja göra det när hela dagen är full av spännande aktiviteter?
Varje morgon äter ni frukost tillsammans för att sedan bege er ut i naturen tillsammans med vänner och bekanta för en gemensam heldag.
På kvällen samlas ni för att prata om vad ni varit med om under dagen, kanske framför en brasa eller under filtar, inomhus eller utomhus (det beror mest på vädret) till dess samtliga somnar av trötthet efter en dag fullspäckad med händelser varpå ni går och lägger er med spända förhoppningar inför morgondagen och tackar samtidigt för den underbara gemenskap ni har tillsammans.
Eller?

Det finns en annan typ av grupp som dessvärre innefattar större delen av västvärldens människor där man hjärntvättats för att passa i en form skapad av andra individer som beslutat sig för att de vet vad som är ”bäst” för den förstnämnde.
Är du en människa som stöper eller stöps?
Är du får eller herde?
Att endast stå med de här två, anti-empatiska alternativen torde tyckas skrämmande för vem som helst som inte redan stöpts i formen.
Världen vi lever i är en utopi skapad endast för en minoritet av befolkningen...

Tack för att du valde att läsa dagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius