tisdag 18 oktober 2011

Kristallsynergi.

En japansk forskare vid namn Masaru Emoto har upptäckt att vatten kristalliseras olika beroende på vilken energi det utsätts för. När positiv energi finns i närheten (exempelvis då någon säger eller skriver något positivt) bildas kristaller som den nedan. Då negativ energi (ex. ilska, osäkerhet, irritation m.m.) finns i närheten har vattnet mycket svårt att kristalliseras. Det är kanske värt att tänka på då människokroppen består av 60-70 % vatten...

Det är alltid svårt att till fulla ta sig sådana här radikala forskningsrönn vilket kan vara bra ibland.
Att bara svälja allt med hull och hår kan ställa till med betydligt mer besvär för en individ än att ta litet tid åt att undersöka "äktheten" i tesen själv.
Dr. Emoto är först och främst inte en västerländskt, utbildad läkare (vilket definitivt inte är fel då den västerländska läkartraditionen är väldigt konservativ av sig) utan är utbildad via "The Open International University for Alternative Medicine" i Indien där man bl.a. arbetar för att alternativ medicin ska erkännas av läkarsamhället.

I Dr. Emotos bok "Vattnets sanna kraft" finns ett helt mittuppslag med intressanta bilder av vattenpartiklar i deras frysögonblick som man tagit med s.k. "höghastighetskamera".
Motpolsbilder presenteras bredvid varandra för att ge läsaren en uppfattning om just hur stor skillnad det är mellan positivt och negativt-laddad energi i förhållande till vatten.
Resultatet är mycket intressant.
Men det tycks bara vara en liten del av bilderna som syns, varför då?
Har man zoomat in för att ge läsaren en bättre bild av skönheten i kristallerna eller är det kanske så att det bara var just en kristall som formade sig på detta vis?
Förhoppningsvis har man fotat samtliga bilder på samma plats då miljö och klimat med all säkerhet är sådant som också spelar in i frysprocessen.
För att stärka tesen om att vattnets kristallisering påverkas av tankar bör man ha genomfört s.k. "blindtester" där flertalet forskare skulle fått göra experiment på exakt samma vattenprov för att se om det gett samma resultat. Enligt Jon Woodhouse har man inte gjort detta.
Woodhouse menar också att Emoto bör engagera andra, västerländska forskare i sina undersökningar, något som kan vara problematiskt då (som jag tidigare nämnt) de tenderar att ha en väldigt konservativ syn på världen.

Om det är så att Dr. Emotos tester är ackurata bör han genomföra vissa förändringar i sin presentation av resultatet. De viktigaste punkterna torde vara att presentera samtliga bilder som tagits under vattnets kristallisering och inte bara de som stöder hans tes samt genomföra "blindtester" för att stärka visa att samma resultat återkommer.

Det är svårt att ta sig fram inom sådana ämnen klassat som "New age"-vetenskap(?), troligen då mycket som framkommit inom området senare visat sig vara pseudo-vetenskap ("vetenskap" utan belägg).
Samtidigt är vi kanske litet för "fysiska" här i västvärlden för att kunna erkänna att det faktiskt finns en hel del saker som inte kan undersökas. T.ex. kan man kliva in i ett rum där det nyss utspelats en konflikt och bli illa till mods av den kvarvarande energin(?).

Tack för att du valde att läsa dagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius