tisdag 26 juli 2011

Genomläsning av "manifestet"

Jag erhöll igår ett digitalt exemplar av "manifestet".
Har vid denna tidpunkt tagit mig till sida 22 och är än så länge väldigt skeptisk till innehållet.
Än så länge har författaren låtit hatet hagla över läsaren på klassiskt (och rasistiskt) propaganda-manér samtidigt som han ständigt spacklar på lager efter lager med nostalgiska "minnen" från femtiotalet.
Samma meningar återupprepas om än på olika vis för att vara säker på att läsaren övertygas om meningens äkthet. (Om en person får höra samma "sanning" om och om igen utan att den ifrågasätts finns chansen(/risken) att meningen till sist planteras i individens medvetande som en sanning. Indoktrinering som bl.a. förekommer mycket i religiösa sammanhang om än kanske inte lika aggressivt(?).)
I ett utdrag förklarar han sin syn på egalitarism(1), i ett annat menar han också att jurymedlemmar ursäktar terrordåd gjorda i islams namn(2).
Jag är inte särskilt säker på detta då jag aldrig hört talas om någon som blivit frisläppt efter ett terrordåd endast p.g.a. sin religiösa övertygelse. Har du?

Manifestets författares kvinnosyn är gammalmodig vilket torde avskräcka vilken "modern" människa som helst.
"Modern" är ett ord som ständigt förkastas i detta verk, författaren verkar snarare önska sig leva i ett diktatoriskt samhälle (med sig själv i topp).

Tack för att du valde att läsa dagens inlägg.
- - - - - - - - - - - -
(1)"Ladies should be wives and homemakers, not cops or soldiers, and men should still hold doors open for ladies." (s.22)
(2)"Jurors should not accept Islam as an excuse for murder." (s.22)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius