tisdag 16 augusti 2011

Det är dags att vakna nu.

Det finns individer som lever ovanför oss i den hierarki vi lever under (!) som strävar efter något som kan tyckas vara ryckt ur en science-fictionfilm.
Individer som via ekonomisystemet "arbetat" (fel ord egentligen) sig upp till en maktposition i vårt samhälle.
Människor som väljer att lyfta denna tes möts ständigt med negativa kommentarer och i viss mån förföljelse utav de som vägrar se de smutsiga affärer som görs bakom ridån.

Sedan en bra tid tillbaka har vi varit uppdelade i länder med egna valutor, språk och kulturer utan några större problem att samarbeta (kom ihåg: krig och handel är inte samma sak om än det ena ibland nyttjas för att nå det andra).
Trots våra skillnader har vi hjälpts åt via import och export för att se till att varje land har de resurser man behöver för att klara sig.
Vikingarna som stundtals (tyvärr) misstas för rasister (mycket tack vare dagens referenser) var tvärtom mycket intresserade av byteshandel och genomförde transaktioner med många olika folkslag utan problem.
Någon gång under vår historia ökade dock folkmängden kraftigt vilket i sin tur gjorde att godsherrar samt personer som tillsatts högre positioner i de små samhällena fick mer individer under sig vilket troligen också innebar mer arbete för att hålla samtliga nöjda.
Var det kanske också så att det blev svårt att hålla ett vakande öga över vad dessa individer hade för sig, om de verkligen bidrog till det samhälle som bistod dem varpå man skapade ett system för att belöna de som arbetade "för" samhället?

Så länge det monetära systemet varit i bruk tycks man ha betalat skatt men inte alltid på det sätt man gör idag.
Tidigare kunde kvinnorna tvingas betala skatt i natura till de herrar som krävde dem på pengar.
Vi har tagit oss från det hemska men till vad?
Är inte en psykologisk våldtäkt också en våldtäkt?

De som tagit sig in i maktens korridorer vill att vi ska enas under en gemensam flagga och ekonomi för att det "blir lättare för oss alla".
Men vem blir det lättare för egentligen?
Skulle hela världen bestå av endast en gemensam valuta, samma språk, kläder, sociala normer och militärmakt skulle dess individer vara otroligt lätta att kontrollera...

Tack för att du valde att läsa dagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius