lördag 24 september 2011

En värld utan ekonomi, del 3.

Tror du på fullaste allvar att större delen av det vi har skapat fram tills idag lever i en existentiellt nödvändig symbios med det monetära systemet?
Varför?

De flesta ting som existerar i vårt samhälle idag är knutna till just ekonomin, men deras fortsatta existens är långtifrån knuten till den.
Genom att ständigt dementera produktens personliga värde och endast det värde det äger ur ett ekonomiskt perspektiv tar vi oss längre ifrån ett nödvändigt uppbrott mellan den själsdödande epidemi kallad kapitalism.
Vissa individer väljer att utföra byten med varandra (tjänster, produkter etc.) där ingen valuta blandas in utan några större problem.

Våra varor är inte knutna till ekonomin, däremot är ekonomin knuten till våra varor.

Vi måste bryta upp med det monetära systemet då det sakta men säkert förgör vårt själsliv.
Genom att upprätthålla den överdrivna konsumtionen skapar vi en större klyfta mellan vårt själsliga jag och vårt ytliga dito.
Detta förstår "De" och väljer att placera ut mer reklamer där man hävdar att individualismen och kärleken endast härstammar utifrån din konsumtionsförmåga vilket betyder att en stor del av problemet ligger i den pseudo-egoism vi idag lever med.
I vår strävan efter individualism placerar vi oss själva på en piedestal över alla andra där vi är övertygade om att vi sitter säkert och att vi sitter där på grund av vår överlägsenhet gentemot våra artfränder.
Men om vi alla istället klättrar ner från våra höga berg och börjar analysera de pusselbitar vi alla är, är jag övertygad om att vi kan finna sätt att leva tillsammans som en enhet istället för separata bitar utan någon egentlig plats.
Tänk efter; existerar så många individer på samma plats endast för att bevara ensamheten?
Är det inte troligare att så många av oss existerar för att vi ska kunna hjälpas åt?

Byteshandel menar vissa är det naturliga steget vid en regression av vårt samhälles monetära system, andra menar att det inte kommer gå att släppa valutahandeln till fullo utan att vi istället kommer handla med guld (i vart fall till en början).
Visst, vägen bort från kapitalismen, det monetära systemet och pseudo-demokratin kommer med all säkerhet att vara skakig samt mycket orolig men målet kommer att göra resan värd att ta.

Tack för att du valde att läsa dagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius