fredag 30 september 2011

Med ett pris på ditt huvud.

Den sista tiden har jag forskat litet på hobbynivå kring det generella levernet, saker vi stoppar i oss, de olika kemikalier vi väljer att smeta ut över huden samt andra saker och jag har flertalet gånger blivit förvånade av de ämnen vi frivilligt stoppar i oss.
I näst intill alla fall kan man läsa vad som finns i förpackningen i en innehållsförteckning, men allt för ofta tycks denna innehållsförteckning bestå av mer "grekiska" än det faktiska landet!
Många av de personer jag talat med som väljer att lägga sin tid på att ta reda på vad substanserna är i de produkter de överväger att konsumera blev först chockade när de upptäckte vad de gett sina barn (och sig själva med för den delen) under många år.
Vissa av dem lägger ihop ett och ett för att helt plötsligt stå med en så kallad "konspirationsteori".
Dessa får utstå både det ena och det andra för att de försöker informera sina medmänniskor om vad de funnit men väljer, trots motgångar, att fortsätta sin informationskampanj.
Och eventuellt har de inte rätt med sin "konspirationsteori" men man blir ju litet fundersam när EU-direktiv direkt förbjuder 100% naturliga hälsokostprodukter.
Istället måste vissa ämnen bytas ut mot (i många fall) mycket tveksamma kemikalier...

I mycket "färdigmat" existerar också partiklar som är långt ifrån naturliga för vår kropp.
Majoriteten av de individer jag språkat om detta med menar att "det finns farliga ämnen i allt nu för tiden" och att man "inte orkar läsa innehållsförteckningar hela dagarna", men det är väl ingen som tvingar någon att göra det, eller?
Om ni nu inte vill göra det för er själva, fine(!), men ni som har barn, gör det för dem.
Kom ihåg att man som förälder har ett ansvar för vilken mat man ger sina barn samt hur deras hemmiljö  ser ut.
I de flesta plastleksaker idag finns ett stort antal kemikalier vars uppgift är att mjuka upp materialet och på så sätt minska risken för skador, så långt allt väl.
Men varje gång ett barn tar i en sådan leksak överförs dessa kemikalier till huden som i sin tur absorberar dem varpå de skickas ut i blodkärlen!

Vissa menar att det existerar en masskonspiration där målet är att minska jordens befolkning med 80%!
Detta kan låta otroligt och löjeväckande, men vad ska vi göra med alla ständiga bevis och insinuationer...

Tack för att du valde att läsa dagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius