måndag 5 september 2011

Vart vi kan bege oss.

En åsikt många (tyvärr) delar är den; vi kan inte överleva i ett samhälle utan nedskrivna lagar uppbackade av individer med rätt att uppehålla dessa lagar med alla tillgängliga medel.
Samtidigt menar många av de den ovanstående texten syftar på att de aldrig skulle kunna skada en annan individ.
I samma kontext äger många människor en stor tillit till det juridiska systemet, trots ständiga påminnelser om människans oförmåga att fatta objektiva beslut.

En annan åsikt; vi skulle aldrig kunna existera i en värld utan valutalösningar, att vi redan provat detta och misslyckats.
Har vi inte utvecklats någonting sedan ekonomins uppkomst? Står vi bara och stampar på samma plats?
Är det så att vår pengafundamentalism grundar sig i den konsumtionshets man för länge sedan skapat för att uppehålla oss från vad som verkligen är viktigt och inte en "naturlig utveckling" av den mänskliga rasen?

Många människor är idag religiöst eller politiskt troende, vilket ofta försvaras i politiskt korrekta sammanhang med orden "det är bra att tro på någonting".
Hur vore det om vi inte trodde på någonting?
Det torde väl vara hemskt att inte tro på en gud vars ord du måste följa till punkt och pricka för att undslippa ett horribelt öde, eller att sälla sig till ett led av individer vars åsikter måste överensstämma med moderpartiets för att slippa glåpord och utfrysning vilket i sin tur rensar bort individualismen.
Att limitera sin världsbild utefter vad någon annan redan diktat upp, är det verkligen meningen med livet? Nej, troligen inte.
Vore det inte bättre att fokusera vår livsenergi på helheten istället för de små pusselbitarna?

Varför delar så många individer tron att vi måste leva i en värld med pre-dikterade regler och varför kan inte dessa bara se möjligheterna med ett samhälle utan dessa regler?
Om vi väljer att sluta resonera egocentriskt, börja hjälpa varandra och vara glada för vad vi getts här på jorden istället för att bara se till personers ägodelar kanske vi kan börja ta oss någonstans igen.

Tack för att du valde att läsa dagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius