onsdag 14 september 2011

Fluor - när du tänkt färdigt?

Använder du tandkräm som innehåller fluor?
Idag tycks de flesta göra det och det är ju inte så konstigt med tanke på all reklam vi ständigt matas med där tandläkare uppmanar oss att använda just deras ekonomiska sponsors märke, men visste du att det du stryker över tänderna är ett nervgift? Fluor befinner sig gift-mässigt någonstans mellan bly och arsenik...

Innan det andra världskriget var produktionen av fluorprodukter näst intill obefintlig.
Enligt en forskare vid namn Val Valerian skall man under andra världskriget ha adderat fluor till fångars dricksvatten i arbetsläger för att minska deras motsträvighet (fluor påverkar bl.a. hypothalamus (som nämnts i tidigare inlägg)).
Sedan 1945 har man tillsatt fluor i dricksvattnet i bl.a. USA och flertalet konspirationsteoretiker menar att detta är ett sätt att styra befolkningen.
Fluor är skadligt för skelettet då det bildar en hinna utanpå skelettvävnaden.
Denna hinna rubbar tandens konstanta utveckling vilket gör att innanmätet sakta men säkert bryts ned. En undersökning från Harvard University pekar på ett möjligt samband mellan flertalet fall av skelettcancer hos pojkar och just ämnet fluor.
Forskare i New York menar att ämnet kan döda hjärnceller vilket i sin tur kan leda till o-önskade personlighetsförändringar.
Gravida som intar ämnet riskerar skador på sitt foster då fluor påverkar cellutvecklingen.

Den dödliga dosen uppges ligga på mellan 1-5 g för en vuxen men man menar att man uppmätt en dödlig mängd på så litet som 105 mg (en tandkrämstub får innehålla upp till 1,500 promille fluor!).
Som exempel innehåller en tandkrämstub cirka 75 ml tandkräm vilket för enkelheten skulle kunna omsättas i cirka 75 gram.
Denna tub innehåller 1,4% procent fluor (1,400 promille) av 75 gram vilket blir ungefär 1,05 gram!

I de flesta hälsokost-butiker finns det idag alternativ till fluorbaserade tandkrämer.
Om man önskar kan man givetvis fortsätta köpa billig, fluorbaserad tandkräm med risken att i framtiden vakna upp som en grönsak...

Tack för att du valde att läsa dagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

“Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.” - Marcus Aurelius